تولید و حمل آلومینیوم کامپوزیت

تولید و حمل آلومینیوم کامپوزیت

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

همانطور که از نام این محصول پیداست، ورق کامپوزیت آلومینیوم، ماده ای مرکب camposite011است که از ۲ لایه آلومینیوم و یک لایه پلاستیک در وسط از نوع پلی اتیلن می باشد تشکیل شد است که این سه لایه توسط چسب پلیمری به هم متصل شده اند ؛ ضخامت ۲ لایه آلومینیوم مساوی و ٠/۵ میلیمتر میباشد، که ضخامت کل آن ۴ میلیمتر می باشد.

همانطور که از نام این محصول پیداست، ورق کامپوزیت آلومینیوم، ماده ای مرکب camposite011است که از ۲ لایه آلومینیوم و یک لایه پلاستیک در وسط از نوع پلی اتیلن می باشد تشکیل شد است که این سه لایه توسط چسب پلیمری به هم متصل شده اند ؛ ضخامت ۲ لایه آلومینیوم مساوی و ٠/۵ میلیمتر میباشد، که ضخامت کل آن ۴ میلیمتر می باشد.

ابعاد این محصول بسیار متغیر بوده اما متداول ترین آن ۳۲۰۰٠ * ۱۲۵۰۰ میلیمتر مربع است. همانطور که ذکر شد ۲ لایه آلومینیوم در تولید این محصول به کار برده شده است.

یک لایه روی سطح نما قرار می گیرد و دیگری در پشت ؛ لایه ای که روی سطح نما استفاده می شود بسته به طراحی نما قابلیت رنگ ها و طرح های متنوع و متفاوتی را دارد و با توجه به نوع کاربری (نمای داخلی، نمای خارجی و …) رزین های متفاوتی را روی آن اجرا می کنند که در مورد آن مفصل توضیح داده خواهد شد، ولى لایه پشتى به علت بهره بردن از الیاژ سرى ٣٠٠٠ هیچ احتیاجى به استر یا رنگ ندارد.

ورق کامپوزیت آلومینیوم جزء مصالح سبک دسته بندی می شود بطوریکه هر مترمربع از این ورق ها تنها حدود ۵ کیلوگرم وزن دارد.

همانطور که ذکر شد کاربرد عمده این محصول در امر نماسازی و دکوراسیون است،

موارد استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیوم:

– نمای خارجی ساختمان ها و برج ها با کاربری های گوناگون

– دکوراسیون داخلی ساختمان های تجاری و فروشگاه ها

– جایگاههای عرضه سوخت بنزین و CNG

– بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی

– سقف کاذب

– دیواره های تونل ها و پایانه های مسافربری

– بازسازی نمای ساختمانهای قدیمی

خواص فنی و مکانیکی

– جایگاه آلومینیوم کامپوزیت در میان سایر مصالح

مزایا و معایب ورق کامپوزیت آلومینیوم

عایق صوت و حرارت:

این نما را بطور قطع نمی توان از نماهای دارای عایق صوت و حرارت دانست ولى کمک شایانى در رساندن متریالهاى عایق براى ساختمان از خود نشان داده.

صرفه اقتصادی ورق کامپوزیت آلومینیوم :

نمای کامپوزیت از نظر صرفه اقتصادی به صرفه بوده زیرا علاوه بر اجرای شاسی زیر کار آن و نصب خود ورق آلومینیوم حداقل ۵ برابر از نماهاى سنتى سبک تر میباشد و اگر مهندسین عزیز به این امر واقف باشند میتوانند به همین نسبت سازه ساختمان رو سبکتر طراحى و اجرا کنند که این خود صرفه قابل توجه اقتصادى به همراه خواهد داشت.

دوام:

با توجه به ضخامت بسیار کم ورق آلومینیوم کامپوزیت در برابر شرایط جوی نا مطلوب مانند باد و طوفان شکل اولیه خود را از دست نخواهد داد و حتى بعد ازگذشت زمان زیادى از نصب، بهمین علت ازدوام واستقامت خوبی برخوردار می باشد.

 

تنوع طرح در ورق کامپوزیت آلومینیوم

تنوع طرح کامپوزیت نسبتا خوب بوده و می توان این نما را از جمله نماهای مناسب جهت زیبا سازی ساختمان دانست.

جرم پذیری:

جرم پذیری نمای کامپوزیت نسبتا بالا بوده زیرا این نما از فلزآلومینیوم با رنگ کوره بوده که این خود از ایرادات وارده به این نما از جهت جذب ذرات معلق در هوا می باشد.نا گفته نماند در شرکت این نما با رنگ استاتیک تولید شده که از خواص آن عدم جذب ذرات معلق می باشد که بدلیل مقرون به صرفه نبودن این شیوه رنگ آمیزی در ایران انجام نمی پذیرد.

سرعت اجرا:

نصب و اجرای نمای کامپوزیت از سرعت خوبی برخوردار بوده و در مدت زمان کوتاهی به اجرا در می آید که این مورد از محاسن بارز و مفید نمای کامپوزیت می باشد.

وزن:

وزن پایین کامپوزیت که سبب ایجاد بار مرده کمی در ساختمان می گردد نیز از دیگر محاسن نمای کامپوزیت می باشد.

تنوع رنگ:

نمای کامپوزیت از رنگ بندی خوبی برخوردار بوده که می توان از این جهت از این نما جهت زیباسازی بنا استفاده نمود.


نظر به اینکه ورق الومینیوم کامپوزیت جزء مصالح صنعتی و تولید کارخانجات است بسیاری از خواص مصالح طبیعی نظیر سنگ و چوب درآن بهبود بخشیده شده است.چنانچه این محصول در برابر شرایط جوی و اشعه ماوراء بنفش و همچنین شرایط اسیدی و قلیایی قوی، آلودگی ها و خوردگی و رنگ پریدگی در صورتی که از رزین PVDF (که شرح آن در پی می آید) مقاومت فوق العاده ای از خود بروز می دهد و سالیان متمادی بدون تغییر، خواص ظاهری و فنی خود را حفظ می کند. همچنین از لحاظ مکانیکی، خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری عالی ورق ها برخلاف مصالح ویژه امکان تغییر شکل به هر فرم دلخواه را می دهد.همچنین ورق الومینیوم در رنگ ها و طرح های بسیار بسیار متنوع تولید می شود. به طوری که علاوه بر رنگ های موجود در طبیعت، می تواند به شکل انواع سنگ، چوب و حتی طیف های متفاوت رنگ برحسب زاویه تابش نور و هرآنچه که بتوان تصور نموده باشد.همانطور که ذکر شد ورق های کامپوزیت وزن کمی در حدود ۶-۵کیلوگرم درهر مترمربع دارند که در مقایسه با دیگر مصالح از قبیل سنگ، شیشه و سیمان دارای پایین ترین وزن ممکن است. با بررسی های به عمل آمده ورق کامپوزیت آلومینیوم  حدود ۹۰% سبک تر از سنگ گرانیت، ۶۵٪‏ درصد سبک تر از سیمان و۵۰٪‏ درصد سبک تر از شیشه می باشند که این کاهش وزن در بحث فواید استفاده از این محصول بررسی می شود.این محصول جزء مصالح آب بند محسوب می شود و همچنین خواص آکوستیکی داشته. ضمناً چنانچه به هر دلیلی نیاز به تعویض آنها باشد این کار به راحتی قابل انجام است که دیگر مصالح عموماً در همه موارد فوق ضعفهای فراوانی دارند. جدا از بحث زیبایی شناسی تنوع در اجرا و کیفیت متفاوت کامپوزیت آلومینیومی به طور خلاصه از ۲ منظر وجوه تمایز دیگری بین این محصول و سایر مصالح نماسازی وجود دارد.اولین و مهمترین امتیاز این محصول وزن سبک آن و در نتیجه کمک قابل توجه به سبک سازی ساختمان می باشد.چرا که بر همه اهل دانش و فن ساختمان پوشیده نیست که کاهش وزن لرزه ای ساختمان منجر به کاهش نیروی برش پایه و در نتیجه کاهش نیروی زلزله در محاسبات سازه ای می گردد. به طوری که در نتیجه این امر المانهای سازه ای ساختمان اقتصادی تر و بهینه تر طراحى می شود که در واقع این امر جدا از مسئله خطر زلزله باعث سبکتر شدن مقاطع سازه ای می گردد .همچنین به دلیل نصب یک اسکلت فلزی به ساختمان برای نصب این ورق ها نمی توان از تأثیر مطلوب این اسکلت به عنوان میانقاب ها صرف نظر نمود. وجه تمایز دیگر این محصول لحاظ مبحث ۱۹ مقررات ملی است. چرا که به دلیل وجود لایه پلی اتیلن و همچنین آب بند بودن این محصول در کنار وجود هوای محبوس بین ورق وساختمان یک عایق حرارتی – صوتی پیرامونی ساختمان بوجود می آید که تأثیر آن بسیار مطلوب و قابل توجه است.مشکلات موجود در استفاده از این محصول بی تردید بزرگترین مشکل موجود، که به این صنعت نوین لطمه می زند از یک سو ورود محصولات بی کیفیت و از سوی دیگر اجراهای نامناسب برخی افراد غیر متخصص است.با وجود اینکه در بازار کشور محصولاتی با کیفیت مناسب و استاندارد و همچنین گروه های متخصص برای اجرای این نما هم اتفاقاً وجود دارد، انتظار می رود به خصوص در بحث اجرای ورق افراد متبحر و کاردان صرفاً به اجرای این محصول بپردازند و افراد غیر متخصص از لطمه زدن به این صنعت مدرن دست بکشند.هم چنین کارفرمایان محترم پس از تحقیق و اطمینان به کیفیت ورق و اجرا اقدام به نماسازی نمایند و این امر مهم را تنها از شرکت های معتبر بخواهند.

مقالات آموزشی